Според премиера Бойко Борисов брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ще

...
Според премиера Бойко Борисов брутният вътрешен продукт (БВП) на страната ще
Коментари Харесай

Борисов готов на бас: Магистрала Хемус ще вдигне БВП поне с 10-20%

Според премиера Бойко Борисов брутният вътрешен артикул (БВП) на страната ще нарасне с най-малко 10-20%, откакто автомагистрала Хемус бъде приключена. Това предвижда той на инспекцията на строящия се сектор сред Ябланица и Боаза, който е близо 10 км. 

" Строителството ѝ стартира в края на март м. година и се финансира със средства от националния бюджет. Работата по нея напредва и е изцяло реалистично да е подготвена през есента, към половин година по-рано от плануваното ", коментира построеното Борисов.





" Чували сме всевъзможни нелепости за Автомагистрала " Хемус " - изобщо няма планове, никой в никакъв случай не е мислил да прави " Хемус ". Аз съм уверен, че с построяването на " Хемус " Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с най-малко 10-20%. За това мога да се обзаложа ", разяснява още министър председателят. 



Днес стартира и поетапното създаване на сектора сред Боаза и връзката с път I-5 Русе-Велико Търново. По думите на Борисов до края на 2022 година автомагистралата ще подмине Плевен.  

" След това изпълняваме и другите планове, с цел да вържем и Търговище, там където Плевен ще излезе ", съобщи още той.



Първите копки за новия участък
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР